Resepi: Cheesekut

by - 20.7.15

Assalammualaikum!


Hari ni kita ada 'CheeseKut!!!!'image
Terjumpa resepi ni, simple dan mudah...image
oh?!image bukan sama ke tuimage imagefufufu..image

Bahan 

  1 pek biskut hapseng deluxe cracker. (boleh guna biskut lain tapi takut tak sedap)
  1/2 tin susu pekat (kurang pun takper, tapi tak manislah jadinyaimage)
  250 gram cheesecake. ( bermakna dalam 2/3 cheesecake, saya guna yg murah jerimage)
  Sesuku cawan susu segar (contohnya, dutch lady, UHT, low fat bagi yang nak kurus tu yerimage~)
  chocolate bar dipatahkan / serbuk milo /  oreo / madu  / marshmallow /nestum image 
(untuk topping, yg atas dia tu)

 Cara  
lapisan cheeseimage
              potong cheese cake tadi kepada beberapa bahagian (paling bagus potong dadu)
             Tuang susu pekat dalam cheese cake yang telah dipotong ikut berapa manis awak nak.
             masukkan sesuku cawan segar, agak-agaklh jgn terlalu cair / pekat
             gaul semua hingga sebati

Penyediaanimage

           Celupkan biskut hap seng itu ke dalam fresh Milk. JANGAN CELUP LAMA KANG  LEMBIK!
           Susun kan biskut hap seng tu dalam bekas.
Mangkuk agak kurang sesuai tapi kalau mangkuk yg rata sikit bawah dia tu    boleh jer.
           Tuangkan sedikit lapisan cheese tadi keseluruhan permukaan
           Ulang langkah tadi beberapa kali mengikut kuantiti lapisan cheese 
          Sejukkan dalam peti ais dalam masa 6 jam. Lagi sejuk lagi sedap
          Sesudah itu, letakkanlah bahan nombor  di atas nya untuk jadikan lebih
menarik       

image SIAP!!! Tee Heeimage
gambar ni bukan saya punya
Gambarimage

imageASSALAMMUALAIKUM!image

You May Also Like

0 ulasan